Traian Băsescu îl atacă din nou pe Iohannis

134

Traian Băsescu nu se mai satură să îl critice pe Iohannis. De data aceasta, fostul șef al statului îl atacă pe actualul pentru poziţia adoptată în scandalul Antenelor. Fostul preşedinte acuză clasa politică de subminarea statului de drept lăsat moştenire după 10 ani de mandat.

 „Era nevoie de Preşedinte!

Săptămîna trecută a fost confirmarea a ceea ce spuneam la sfîrşitul mandatului : Evoluţiile pozitive din ultimii 10 ani în privinţa consolidării statului de drept nu sunt ireversibile.

Să recapitulăm ziua de miercuri 17 februarie 2016:

1.Preşedintele Senatului pune în discuţie, în plen, aplicarea unei hotărîri definitive a justiţiei şi o întreagă galerie de senatori condamnă fără scrupule ANAF şi guvernul pentru îndrăzneala de a declanşa procedura de punere în aplicare a hotărîrii definitive;

2.La Camera Deputaţilor, la votul despre arestarea unui parlamentar acuzat printre altele de influenţarea martorilor într-o anchetă penală, dispare majoritatea PSD+PNL (în frunte cu doamna Gorghiu) din sala de plen şi votul nu poate fi dat. Asta nu este apărarea drepturilor omului, ci a infractorului.

3.Avocatul Poporului se autosesizează şi declanşează o anchetă privind îndrăzneala ANAF de a aplica legea;

4.Preşedintele României consideră punerea în aplicare a hotărîrii judecătoreşti ca fiind “banale motive administrative”.

Cele de mai sus s-au petrecut sub minciuna asumată de toţi a apărării dreptului la liberă exprimare, drept pe care nimeni nu l-a pus sub semnul întrebării, şi în favoarea unuia care a furat 60 milioane euro, fapt pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare”, a scris Băsescu pe Facebook.

Potrivit fostului preşedinte, „în toată această desfăşurare de forţe politice împotriva statului de drept, era nevoie de un Preşedinte al României care să apere statul”. „Păcat că pe Iohannis nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte. Atenţie, statul de drept nu este un bun cîştigat”, mai spune Băsescu.