Sală de sport şi teren de fotbal cu nocturnă, la Şcoala nr.7 Slatina

629
Ora de sport, printre bănci (foto: olttv)

Sute de elevi care învaţă la Şcoala “Vlaicu Vodă” din Slatina sunt nevoiţi, atunci când timpul nu permite să utilizeze terenul de sport, să efectueze exerciţiile de educaţie fizică în clase, printre bănci. Primăria Slatina le-a dat o veste bună, urmând să construiască aici o sală de sport, dar şi un teren de fotbal pentru antrenamente şi competiţii, cu gradene şi instaţie nocturnă.

Construirea unei săli de sport pentru cei peste 450 de levi ai Şcolii nr.7 Slatina a devenit o certitudine. Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru investiţia “Amenajare sală şi teren de sport, str. Înfrăţirii, nr.6, Slatina” va fi aprobat în şedinţa din această lună a Consiliului Local. Administraţia locală a luat în calcul importanţa promovarea sportului în rândul tinerilor şi a exerciţiilor fizice pentru sănătate, fiind normnal  ca şi elevii de la această şcoală să beneficieze de condiţii optime pentru desfăşurarea orelor de sport.

În urma analizării alternativelor, primăria a ales să construiască pe un teren de sport existent, situat în incinta şcolii, o clădire nouă, cu o suprafaţă de 235 mp, dotată cu vestiare şi instalaţii sanitare, precum şi un teren de fotbal  acoperit cu gazon sintetic, destinat antrenamentelor şi competiţiilor, de 26×43 metri, gradene, împrejmuire şi instalaţie nocturnă. Intenţia primăriei este de a realiza investiţia cu fonduri alocate din bugetul local, valoarea ei fiind estimată la 3,38 milioane lei, eşalonat în primul an 1,25 milioane, anul II- 2,13 milioane lei. Durata realizării investiţiei este de 15 luni.