Campionul Marius Constantin, sprijinit de primărie pentru titlul mondial

288
marius-constantin-este-campion-european-la-freestyle-skateboarding

Cel mai bun skater din România şi printre cei mai buni din lume, slătineanul Marius Constantin va participa anul acesta la mondialul din Canada, susţinut de Primăria Slatina. Sprijinul financiar va fi aprobat în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Pentru a contribui la afirmarea imaginii Slatinei pe plan naţional şi international, dar şi pentru sprijinirea marilor sportivi în vederea participării la campionate, Primăria Slatina va susţine în acest an participarea campionului european şi vicecampion mondial la freestyle skateboard Marius Constantin la Campionatul Mondial de Skateboard din Cloverdale- Vancouver, Canada. Competiţia va avea loc în perioada 20- 30 mai, pentru a ajunge să reprezinte România slătineanul fiind sprijinit financiar cu suma de 8000 de lei, ce va fi aprobată în următoarea şedinţă de Consiliul Local.
Sportivul a solicitat ajutorul administraţiei locale la finele anului trecut. Este pentru a doua oară când skaterul este sprijinit de către administraţia locală, în 2014 acesta participând la Campionatul Internaţional de Freestyle Skateboard graţie unui ajutor financiar de 1000 de euro.
Marius Constantin are 27 de ani, a crescut la Slatina şi poate face lucruri uimitoare cu placa de skateboard, talentul său fiind de neegalat în ţară. A bifat prima participare a României la Campionatul Mondial de Freestyle sketeboarding, în 2012, în Germania, de unde s-a întors cu locul 9. S-a ambiţionat, iar un an mai târziu a devenit vicecampion mondial la World Freestyle skateboarding Championship, Anglia. În 2014 a reuşit performanţa de a câştiga Campionatul European de Freestyle skateboarding din Germania. Se pregăteşte să reprezinte anul acesta România în mai la campionatul din Canada, în iunie în Germania şi în septembrie în Japonia. Visul său este acela de a reuşi, în urma demersurilor efectuate, să integreze freestyl-ul într-un concurs de street din România. Până atunci, se pregăteşte pentru competiţii şi a devenit unul dintre „profesorii” favoriţi ai tinerilor care doresc să înveţe cum să facă trick-ul perfect, fie ei de la Slatina, Bucureşti sau din alt colţ al ţării. Deţine cea mai apreciată pagină din România ca atlet, în domeniul sportului extrem de la noi, fie că vorbim de skateboarding, role, bmx sau altele, iar tutorialele sale de pe cele două canale de youtube ating milioane de vizualizări.
Una dintre reuşitele care i se datorează este construirea în Slatina a unuia dintre cele mai mari skatepark-uri din Europa. În urma demersurilor sale şi mobilizării mai multor tineri, skaterul a reuşit să determine Primăria Slatina să construiască un skatepark, proiectului fiindu-i deja alocate fondurile necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate în acest an. Skateparkul va fi realizat la intrarea în Slatina dinspre Craiova, pe locul unui fost parc şi, poate, Slatina va deveni şi prima organizatoare a unui concurs de freestyle din România.