Supravegherea video a Slatinei, extinsă cu noi “ochi” amplasaţi în preajma şcolilor

294

Încă 83 de camere video ar mai fi necesare în Slatina pentru a asigura un grad mai mare de siguranţă locuitorilor. Anul acesta, primăria va achiziţiona doar 25, ce vor fi amplasate în preajma unităţilor de învăţământ. În 2015, „ochii electronici” au surprins 1.482 de infracţiuni.

Big Brother monitorizează tot ce mişcă pe străzile Slatinei, cu precădere pe arterele principale, în intersecţii, o parte dintre parcări şi Oraşul Vechi. Filajul non-stop s-a dovedit eficient, în ultimii cinci ani fiind surprinse „în direct” mii de infracţiuni. Numai anul trecut camerele video au alertat forţele de ordine cu privire la 1.482 de accidente, furturi, vandalizări şi alte infracţiuni, imaginile ajutând la depistarea autorilor şi intervenţii rapide. Filmările au fost solicitate de Poliţie, Poliţia Transporturi Feroviare, parchete, DIICOT sau de către SRI.
Tocmai pentru a spori gradul de siguranţă al slătinenilor, primăria va extinde acest sistem, în bugetul de investiţii din acest an fiind cuprinsă suma de 700.000 de lei. „Anul acesta primăria va achiziţiona şi monta 25 de camere video, tot cu acoperire de 360 de grade, în special în preajma unităţilor de învăţământ, pentru evitarea cazurilor de violenţă. Potrivit calculelor noastre, ar mai fi nevoie de încă 58, pe care sperăm să le achiziţionăm anii viitori, printre priorităţile de amplasare fiind parcările interioare din jurul blocurilor, locuitorii reclamând frecvente spargeri de autoturisme.”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.
În prezent, Slatina este supravegheată video cu 167 de camere, dintre care 150 achiziţionate în 2010, iar 17 doi ani mai târziu, prin fonduri europene.