Prefectul de Olt nu scapă de remaniere

667

A scăpat în prima tură de schimbări, însă se va lăsa dus de valul doi. Surse demne de încredere dau ca sigură plecarea de pe funcţia de prefect de Olt a lui Silviu Neacşu, numit în 2014.

Invocând criterii de performanţă, Guvernul Cioloş a demarat, în prag de alegeri electorale, procedura de schimbare a prefecţilor. Primii plecaţi sunt 19 prefecţi şi 3 subprefecţi, printre  care nu se află şi prefectul de Olt. Silviu Neacşu a răsuflat uşurat la auzul veştii, deşi se declară pro remaniere şi pentru susţinerea unor tineri ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu. Bucuria prefectului va fi, însă, scurtă, surse demne de încredere declarând că plecarea sa din fruntea Prefecturii Olt este iminentă.

Cum procedura de remaniere este diferită având în vedere tocmai timpul scurt care a mai rămas până la alegeri, nu poate fi organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor, iar prefecţii vor fi numiţi din rândul structurilor deja existente. Adică din rândul Corpului înalţilor funcţionari publici, din care face parte şi inspectorul guvernamental Octavian Popescu, fost prefect de Olt.

Oficial, niciuna dintre conducerile partidelor politice nu ar fi făcut nominalizări, nu ar fi fost întrebate dacă au vreo propunere, însă unii salută schimbarea lui Neacşu. „Nu am fost întrebat de nimeni despre o posibilă nominalizare. Dacă se va întâmpla, această schimbare este binevenită. În ultimul timp, Prefectura a fost o instituţie fără realizări, care s-a implict politic şi a cărei imagine este prăfuită. Prefectura Olt nu mai este de mult o instituţie vie, funcţională. Se impune la conducere un tânăr, cu o mentalitate nouă şi care să acă treabă”, a declarat Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt,  pentru Realitatea Oltului.

Unele surse dau ca posibil înlocuitor al lui Neacşu pe Radu Renga, prefect de meserie, care a îndeplinit această funcţie în cadrul mai multor prefecturi din ţară.