Cioloș elimină 19 prefecți din funcție

200

Premierul Dacian Cioloş face ordine printre prefecţi. Prim-ministrul a dispus schimbarea din funcţie a 19 prefecţi şi trei subprefecţi din ţară.

Demiterile în lanţ vin după ce Dacian Cioloş a cerut o analiză a performanţelor acestor funcţionari, iar în urma acestora s-a constatat că unii prefecţi nu sunt suficient de competenţi, transmite Digi 24.

Anunţul a fost făcut în şedinţa de joi a Guvernului, după ce premierul s-a arătat nemulţumit de performanţele acestora în administraţie.

Schimbarea din funcţie a celor 19 prefecţi este doar un prim pas în reforma pe care Cioloş şi-a propus încă de la începutul mandatului să o facă în interiorul instituţiilor statului, susţinând că funcţionarii publici ar trebui să fie numiţi şi evaluaţi conform unor criterii de performanţă, asemănătoare celor de la Bruxelles.
Dacian Cioloş îşi doreşte ca persoanele numite în locul prefecţilor să nu aibă legături politice, ci să obţină funcţia pe baza realizărilor profesionale.
Procedura va fi, însă, diferită, de această dată. Având în vedere timpul scurt care a mai rămas până la alegeri, nu poate fi organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor, ci prefecţii vor fi numiţi din rândul structurilor deja existente.