Băsescu îl desființează pe Iohannis în scandalul Antena 3

239

Reacţia lui Klaus Iohannis în scandalul Antena 3 – ANAF a declanşat războiul între actualul şi fostul şef al statului. Traian Băsescu refolosește formula „Premierul GRIVCO”.

Traian Băsescu l-a desfiinţat pur şi simplu pe şeful statului. „Klaus Iohannis care astăzi se numeşte preşedintele României intră fără ruşine în aceeaşi linie de propagandă a Antenei 3. Se exprimă cam aşa: „Libertatea de exprimare nu poate fi afectată de un banal motiv administrativ”. Hotărârea judecătorească nu este motiv administrativ. Este o lege care trebuie pusă în aplicare. Dacă astăzi, cu o instituţie de presă importantă se face demonstraţia că statul român nu aplică legea şi cetăţenii de rând se vor considera îndreptăţiţi să nu respecte hotărâri judecătoreşti. Se creează un vid de putere judecătorească”, a declarat fostul șef al statului.

Actualul şef al Mișcării Populare merge mai departe şi îl acuză pe Iohannis că loveşte grav justiţia și statul de drept prin declaraţiile date. „Cea mai grea lovitură dată justiţiei a fost afirmaţia pe care a făcut-o premierul de la Grivco, actualul preşedinte al României. Cu aceste declaraţii, e clar că România trebuie să rămână în MCV pe Justiţie. Politicienii de la vârf îşi permit să relativizeze obligaţia de a respecta hotărâri judecătoreşti definitive dată acum mai bine de un an şi jumătate”, spune Băsescu.

Dacian Cioloş nu a scăpat nici el de furia lui Băsescu, deşi premierul a fost şi lăudat. „Am apreciat verticalitatea premierului Dacian Cioloş chiar dacă a dat speranţe că se poate veni cu soluţii alternative. Nu există aşa ceva. Orice confiscare prin hotărârea justiţiei trebuie să se valorifice prin vânzare”, a încheiat Băsescu.