Anul acesta, tarabele comercianţilor cu mărţişoare şi suvenituri nu vor mai fi amplasate pe bulevardul AI Cuza. Primăria Slatina a stabilit trei locaţii pentru Târgul Mărţişorului, autorizat pentru perioada 24 februarie- 8 martie.
Primăvara va fi dezlegată şi în capitala Oltului, aceasta fiind menirea firului alb-roşu oferit femeilor şi purtat în luna martie. Tradiţia mărţişorului nu este nici pe departe pe cale de dispariţie, reinventându-se cu tendinţe moderne. Revenite în actualitate, vechiul coşar, trifoi sau ghiocel tronează în topul preferinţelor simbolurilor purtătoare de noroc, gama actuală de mărţişoare fiind completată cu brăţări, bijuterii din aur şi argint, origami, punându-se mare accent şi pe produsele hand-made. În ultimii ani, Slatina a fost invadată de comercianţi de mărţişoare şi alte produse specifice. Şi, chiar dacă magazinele au scos la vânzare de luna trecută mărţişoare, nici tarabele instalate în oraş nu vor rămâne fără clienţi.
Pentru Târgul Mărţişorului, Primăria Slatina a exclus în acest an bulevardul AI Cuza, mutând locaţia pe esplanadă, celelalte două puncte oferite comercianţilor pentru închirierea de locuri fiind Zahana şi Steaua, în apropierea pieţelor. „Primăria pune la dispoziţia agenţilor economici interesaţi să comercializeze mărţişoare şi alte produse specifice acestei perioade, cu ocazia zilelor de 1şi 8 Martie, circa 160 de locuri de vânzare, dispuse astfel: esplanade- 120 locuri, Steaua- 20 locuri şi Zahana- 20 locuri. Până acum au fost depuse 110 solicitări în acest sens”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al administraţiei municipale.
Ultima zi în care comercianţii pot depune cereri la primărie pentru participarea la Târg este 22 februarie, autorizaţia fiind valabilă în perioada 24 februarie- 8 martie. Taxele percepute sunt: 12 lei pe zi pentru autorizaţie şi 4,5 lei un metro pătrat pe zi pentru închirierea spaţiului.