Percheziţii în Olt şi alte 7 judeţe la o reţea de evazionişti

261

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, alături de cei din Bucureşti şi alte 7 judeţe efectuează astăzi 45 de percheziţii, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 10 milioane lei. 27 de suspecţi vor fi conduşi la audieri.

Potrivit Poliţiei Române, perchezițiile sunt efectuate într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prin neînregistrarea de venituri și nedeclararea sursei impozabile și nefuncționarea la sediul social declarant.
Vor fi puse în executare 27 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2014, administratorul unei societăți comerciale din județul Brașov ar fi efectuat achiziții interne și intracomunitare de materiale diverse, fără a le înregistra în evidențele contabile. Neînregistrând venituri din comercializarea mărfurilor, acesta ar fi produs un prejudiciu de 10,16 milioane lei.