1000 de kilograme de pește, comercializate ilegal în județul Olt

392

Poliţiştii de frontieră din Olt  au redat mediului natural o tonă de peşte, sub dimensiunile legale pentru comercializare, pe care un cetăţean român  o obținuse fără documente legale.

În urma unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Cilieni, un bărbat care conducea o autoutilitară în care se afla un bazin pentru transportul peştelui.
capture-20160217-150115În urma controlului, s-a constatat că persoana în cauză transporta puiet de peşte, specia caras, pe care a declarat că l-a cumpărat de la cetăţeanul roman Marin G., în vârstă de 54 ani, domiciliat pe raza judeţului Olt.

În urma cercetărilor, s-a constatat că vânzătorul, Marin G. pescuise din râul Olt, fără autorizaţie, 1000 kg peşte, cantitate pe care o vânduse şoferului autoutilitarei.

Poliţiştii de frontieră au recuperat cantitatea de peşte, în stare vie, în valoare de 2.000 lei, care a fost redată mediului natural, fiind deversată în apele fluviului Dunărea, iar în cauză efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea, transportul sau comercializarea, fără documente legale a peştelui.