CSM ia atitudine în parlament

176

Consiliul Superior al Magistraturii pare s-a plictisit să aştepte ca parlamentarii să rectifice excepţiile de neconstituţionalitate din Codul Penal şi Codul de Procedura Penală. CSM, deşi nu are nicio atribuţie în domeniul legislativ, i-a cerut Parlamentului să i se permită să lucreze la modificarea Codului Penal.

Cu alte cuvinte CSM ar vrea să facă, ceea ce doar Parlamentul poate face. Calea de mijloc ar fi însă o colaborare între cele două instituţii, colaborare care a existat şi până acum,dar fără ca problema Codurilor să fie rezolvată.

“CSM vrea să lucreze la Codul penal și la Codul de procedură penală pentru zonă care a fost declarată neconstituțională. Acest lucru se poate face cu acordul Comisiei juridice, pentru că ea este cea care va lucra la modificările Cp și Cpp și, sigur, celelalte structuri din sistemul juridic al României pot să-și aducă contribuția la realizarea acestui lucru”, a declarat, luni, secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici, la finalul Biroului Permanent.