1151 de infecții respiratorii acute, depistate în ultima săptămână în Olt

135

Numărul de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii se menţine constant faţă de media ultimelor 3 săptămâni.

În săptămâna precedentă s-au înregistrat 1151 cazuri de infecţii respiratorii acute cu 76 internări; 450 cazuri de pneumonii cu 106 internări; 3 cazuri de gripă virusul gripal tip A subtip H1( gripă pandemica 2009), 2 cazuri de gripă cu virusul gripal tip A în curs de subtipare.

Persoanele depistate cu virusul gripal a subtip H1 au vârste cuprinse între 26 şi 75 de ani. Doi dintre ei, doi sunt din Slatina, iar restul din Mărunței, Izvoarele şi Balş.

Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică Olt a declanşat acţiuni de investigare asupra condiţiilor de îmbolnăvire, cum ar fi identificarea contacților eligibili.
În urma rezultatelor, s-au descoperit 7 contacți de familie şi 8 contactaţi de colectivitate.
Dată fiind situaţia prezentă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a demarat toate măsurile de limitare a răspândirii infecţiei în restul unităţii spitaliceşti.

Situaţia cumulativă a cazurilor de gripă de la începutul perioadei de supraveghere până în prezent este de 22 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H1( gripă pandemica 2009); 2 cazuri confirmate cu virusul gripal tip A în curs de subtipare; 5 cazuri internate în S.J.U. Slatina la jumătatea lunii februarie.

Numărul deceselor este deocamdată 0.

Stocul de vaccin gripal la nivelul Depozitului Antiepidemic al D.S.P este de 80 doze, deoarece nu s-a mai solicitat un necesar de vaccin gripal.