Gigi Becali, acuzat de mărturie mincinoasă într-un dosar DNA

230

Puiu Popovici este anchetat într-un dosar DNA pentru însuşirea unor terenuri în mod ilegal. Acesta este cercetat în cazul celor 224 de hectare de teren pe care le-a revendicat în posesia sa şi pe care a fost ridicat un complex de magazine şi apartamente din Băneasa.

Gigi Becali a ajuns luni în faţa instanţei în calitate de martor-denunțător, mărturia sa fiind necesară în dosar. Declaraţiile sale nu au fost însă privite cu ochi prea buni, ba chiar a fost acuzat de minciună.

În sala de judecată au avut loc scene tragicomice. Patriarhia a trimis biblii pentru ca Becali să aibă garanţia că jură pe „Biblia ortodoxă”. Potrivit Antena 3, după începerea şedinţei, procurorul DNA nu a mai găsit denunţul făcut de latifundiarul din Pipera, drept pentru care şedinţa a fost suspendată, timp în care cineva trebuie să meargă să caute în arhivă documentele.

Când i-a venit rândul să vorbească în faţa judecătorului, Becali a surprins pe toată lumea afirmând că denunţul său, pe baza căruia a fost construit dosarul, era bazat pe bârfe. Patronul Stelei şi-a cerut scuze procurorului DNA, însă s-ar părea că nu va scăpa atât de uşor. Reprezentantul DNA a anunţat că Gigi Becali va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă.