Dacian Cioloș l-a demis pe șeful Fiscului Gelu Diaconu

196

Premierul Dacian Cioloş l-a demis joi după-amiază pe şeful Fiscului dar l-a numit pe acesta președinte interimar. Gelu Diaconu este urmărit penal în dosarul deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu.

Anunţul vine după ce, cu doar câteva ore înainte, Gelu Diaconu spunea că nu demisonează, pentru că se consideră nevinovat în acest dosar. De ieri, preşedintele ANAF este urmărit penal de DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicoale Păun, trebuie să îşi clarifice situaţia din Justiţie.

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a cerut miercuri seara demisia președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, și a vicepreședintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătășoiu, după ce aceștia au fost puși sub acuzare de DNA pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în dosarul Mădălin Voicu – Nicolae Păun.

Gelu Ștefan Diaconu a contribuit la proiectul de modernizare a autoritații fiscale sub programul derulat cu Banca Mondială. De asemenea, a fost managerul unui proiect pilot de reducere a muncii nedeclarate. In perioada 2005-2009 a condus Direcția de analiză de date din cadrul departamentului de luptă antifraudă.