Primăria caută sursă de finanţare pentru Ştrandul Progresul

1065

După 15 ani de uitare şi alţi 5 în care s-au căutat investitori în încercarea de realizare a unui parteneriat public-privat, Ştrandul Progresul reapare pe lista de investiţii a Primăriei Slatina. Deocamdată, doar cu sume “de siguranţă” alocate în vederea accesării de fonduri. Ultima promisiune a administraţiei locale a fost în 2012, când s-a aprobat chiar o investiţie de 18,4 milioane de lei, care urma să –i redea strălucirea vechiului loc de agrement în trei ani, lucrare care a fost blocată de schimbarea legislaţiei.

“Primăria doreşte reabilitarea acestui obiectiv important pentru municipiu şi căutăm sursă de finanţare în acest sens. În prezent, fosta Bază Sportivă “Dimitrie Dobrescu” se află în conservare. Ne-am lovit de problema proprietăţii, nu tot terenul fiind al nostru. Cum terenurile de tenis s-au dovedit a fi proprietate privată, acel spaţiu va trebui separat, iar proiectul municipalităţii să ia în calcul restul de teren.”, ne-a declarat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.
Dacă noua conducere a administraţiei locale va menţine pe lista de priorităţi acest obiectiv, este posibil ca în acest an să se poată vorbi, în sfârşit, de un proiect accesat, cu dată certă de finalizare.
Înainte de 1990 cel mai căutat loc din Slatina, cu două bazine de înot, terenuri de tenis de câmp, karting, tenis de câmp, duşuri, vestiare şi cel mai căutat vara- un imens topogan, Ştrandul din Progresul a ajuns o ruină. Revigorarea acestui obiectiv a fost ani la rândul ignorată de autorităţi, abia din 2011 vorbindu-se de scoaterea din uitare. În 2012, consilierii locali aprobau un parteneriat public-privat ce presupunea ca, cu o investiţie de 18,4 milioane de lei, să i se redea în trei ani strălucirea de altădată şi chiar mai mult. Proiectul presupunea reamenajarea clădirii vestiarelor, bazinul mare de 1.250 mp, casa pompelor, rezervorul-tampon, o parcare de 5.273 mp, refacerea împrejmuririlor şi a spaţiilor verzi, a gazonului, amenajarea de paviment şi rezolvarea problemei utilităţilor, reabilitarea bazinului mic de 625 mp, amenajarea de duşuri exterioare, a unei cabine-poartă, un tobogan şi spaţii verzi, plus recordul la reţeaua de canalizare şi, spre finalul investiţiei, urma amenajarea de terenuri de sport şi modernizarea clădirii vestiarelor. Zona din dreapta intrării în clădire ar fi fost rezervată pentru amenajarea de vestiare cu grupuri sanitare şi duşuri, centrală termică, cabinet medical, birouri pentru administraţie, zonă de depozitare bază sportivă şi grup sanitar.
Vechiul proiect ar putea fi rescris, cu eliminarea terenurilor de tenis (dacă nu se va cădea la o înţelegere şi vor fi cumpărate de primărie), accesarea de fonduri pentru reabilitare urmând să fie făcută imediat ce se identifică o sursă de finanţare europeană sau guvernamentală.