Cioloș luptă împotriva sărăciei

155

Premierul Dacian Cioloş a prezentat, miercuri, în şedinţa de guvern, un pachet de incluziune socială grupat pe categorii de vârstă şi care se adresează persoanelor supuse riscului de sărăcie.

Hotărârile de guvern care sunt necesare pentru organizarea alegerilor locale, precum şi data la care acestea vor avea loc vor fi adoptate de Guvern în prezenţa preşedintei AEP, Ana Maria Pătru, le-a spus prim-ministrul Dacian Cioloş miniştrilor, miercuri, la începutul şedinţei Executivului.

„Azi adoptăm un pachet de hotărâri de guvern care pregătesc alegerile locale şi inclusiv stabilim data alegerilor locale. O să fie prezentă să prezinte aceste proiecte de hotărâri de guvern şi doamna preşedintă a Autorităţii Electorale Permanente(AEP) pentru că sunt hotărâri de guvern pregătite de Autoritatea Electorală Permanentă”, le-a spus premierul membrilor Cabinetului, miercuri, la începutul şedinţei Executivului.

Dacian Cioloş a mai precizat că Guvernul şi AEP trebuie să lucreze împreună pentru pregătirea alegrilor care vor avea loc anul acesta.

Potrivit calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale, pus în dezbatere de AEP, startul campaniei electorale ar urma să fie dat în data de 6 mai 2016, iar o zi mai târziu, pe 7 mai, ar urma să se stabilească prin tragere la sorţi numărul de ordine de pe buletinele de vot.

Guvernul discută un plan integrat de 47 de măsuri destinat combaterii sărăciei care are în vedere toate categoriile de vârstă şi îşi propune să fie finanţat atât de la bugetul de stat, cât şi din fonduri europene, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.

Potrivit Mediafax, comunicarea listei cuprinzând denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, ale alianţelor electorale, precum şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, către toate birourile electorale de circumscripţie trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile înaintea datei votării – cel târziu în ziua de 6 mai 2016 – vor trebui aduse la cunoştinţă publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.

”Avem în România foarte mulţi oameni supuşi riscului sărăciei, dintre care 1,7 milioane sunt copii, cu riscurile mai mari mai ales în mediul rural. Pornind de la această constatare, că noi avem o strategie naţională anti-sărăcie, pe care nu vrem să o ţinem doar la nivel de strategie şi de documente, am cerut doamnei ministru Costea, împreună cu dl. vicepremier Dâncu şi cu consilierii mei de la Cancelarie să vină cu un plan care să canalizeze şi fonduri din bugetul de stat şi fonduri europene, combinându-le pe măsuri care există deja, dar unele insuficient folosite, iar alte măsuri noi pe care le avem în vedere, dar şi proiecte pilot dezvoltate de anumite structuri non-guvernamentale care şi-au dovedit eficienţa şi pe care vrem să le generalizăm”, a declarat la începutul şedinţei de Guvern, primul-ministru.