Percheziţii la Drăgăneşti-Olt: 4 administratori de firme, audiaţi pentru rambursări ilegale de TVA

759

Mascaţii olteni au luat astăzi cu asalt sediile a patru societăţi comerciale din Drăgăneşti-Olt. 4 persoane bănuite de evaziune fiscală prin rambursări ilegale de TVA au fost conduse la audieri, prejudiciul estimat fiind de 200.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Olt, au efectuat astăzi 6 percheziţii, pe raza oraşului Drăgănești Olt, la sediile a 4 societăți comerciale. Administratorii firmelor au fost duşi pentru audieri la sediul Poliţiei Caracal, suspecţi fiind într-un dosar de evaziune fiscală prin rambursări ilegale de TVA. Aceştia sunt bănuiţi că, în perioada 2010-2013 ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la alte trei societăţi comerciale, în scopul rambursării de TVA.
“În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi mijloace de stocare date, în vederea probării activităţii infracţionale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 200.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.”, declară Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.