La pedale pe străzile Slatinei

220

Slătinenii vor circula pe două roţi prin oraş. Primul pas spre realizarea investiţiei a fost făcut, primăria incluzând pe lista investiţiilor din acest an realizarea studiului de fezabilitate, pentru stabilirea traseelor.

În ultimii ani s-a tot vorbit de importanţa construirii de piste pentru biciclişti în Slatina. De anul acesta, administraţia locală face primele demersuri în acest sens, alocând în bugetul de investiţii suma de 35.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind traseul unei asemenea piste. „Încercăm să stabilim prin acest studiu care sunt străzile care se pretează pentru a fi înfiinţate aceste rute, în ce măsură afectează circulaţia rutieră. Este posibil ca aceste trasee să nu fie realizate numai pe străzi, luându-se în calcul şi unele trotuare unde lăţimea permite. Primăria a primit solicitări din partea mai multor locuitori, angajaţi ai societăţilor din zonele industriale ale Slatinei, astfel încât se va avea în vedere ca traseele pentru biciclişti să fie conectate cu aceste zone, precum şi realizarea unor piste pentru promenadă, la periferie”, ne-a declarat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al administraţiei locale.
Capitala Oltului se va alinia astfel numeroaselor oraşe ale ţării unde bicicletele au devenit un mijloc de transport folosit de tot mai mulţi cetăţeni. Mersul de două roţi va reduce nivelul de poluare din oraş şi va ajuta la îmbunătăţirea stării de sănătate a celor care aleg să facă astfel mişcare.