PSD și UNPR au semnat protocolul de colaborare pentru alegeri

94

Liderii PSD și UNPR au ajuns la un acord. După multe negocieri, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea au semnat protocolul de colaborare pentru alegeri. Chiar dacă documentul nu conține un număr fix de locuri eligibile pentru UNPR la parlamentare, cum își dorea Gabriel Oprea.

Documentul prevede foarte clar că UNPR va respinge orice proiect legislativ care propune revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Pe de altă parte, Dragnea şi Oprea susţin că protocolul, încheiat astăzi, înseamnă şi participarea pe liste comune la alegerile parlamentare, deși documentul scris nu conţine prevederi clare în acest sens, potrivit Realitatea TV.

„Întotdeauna UNPR a avut o relație foarte serioasă și de cuvânt cu PSD. Am stabilit cu domnul președinte Dragnea că și în funcție de performanța noastră de la locale vom avea liste comune pentru alegerile parlamentare și am semnat protocolul”. A răspuns Oprea jurnaliștilor care l-au întrebat cum de a semnat un protocol în care nu este prevăzut un număr fix de locuri eligibile la parlamentare pentru UNPR.

„Dar nici pentru PSD nu este trecut un număr de locuri eligibile. Am ajuns amândoi la concluzia că dacă vrem să facem o înțelegere serioasă, în condițiile în care cele două partide au avut o relație foarte bună, nu are rost să vindem pielea ursului din pădure. După alegerile locale, împreună vom face o evaluare a rezultatului alegerilor, a posibilității pentru alegerile parlamentare și ne vom așeza la masă și în funcție de mai multe date vom lua o decizie”, a completat Dragnea.