PNL Olt aruncă bomba: Andrei Iordache se întoarce… acasă

740
Revenirea lui Andrei Iordache în sânul liberalilor, primul pas spre primărie

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, fost candidat PNL la funcţia de deputat, va reveni astăzi în sânul familiei politice pe care a părăsit-o în urmă cu aproape şase ani. Anunţul va fi făcut public în cadrul unei conferinţe de presă, programată pe la orele prânzului. Detaliile revenirii lui Iordache în PNL, de unde nu a plecat niciodată cu acte în regulă, au fost decise la o întâlnire a liderilor liberalilor din judeţ cu cel anunţat candidatul partidului la Primăria Slatina, Marius Bălaşa.

Starea de supărare a acestuia după întâlnire lasă să se înţeleagă faptul că revenirea lui Iordache nu este ştirea importantă care-l are în prim plan pe acesta. Ea va veni nu peste mult timp pentru că liberalii din organizaţie încep să se gândească la viitorul lor prin prisma rezultatelor pe care le vor obţine la început de iunie.

Potrivit tuturor sondajelor de opinie efectuate în vederea stabilirii candidaţilor pentru Primăria Slatina, indiferent de partid, Andrei Iordache este foarte bine cotat. Pentru liberali înlocuirea lui Bălaşa cu Andrei Iordache ar fi cea mai bună decizie în vederea realnsării bătăliei politice de la locale, ultimul având câteva atuuri esenţiale în faţa actualului nominalizat. Spre deosebire de Marius Bălaşa, Andrei Iordache are darul de a capta electoratul printr-un discurs mult mai bun, are de partea lui ziariştii care nu sunt la mâna PSD, financiar vorbind, are suficiente resurse financiare pentru a suporta o campanie electorală suficient de vizibilă şi, în plus, îl cunoaşte foarte bine pe candidatul social-democrat Emil Moţ, stiindu-i atât punctele forte cât şi pe cele slabe. Iar toate acestea vor face din el omul care-i poate aduce pe liberali la conducerea Primăriei Slatina, în ciuda problemelor pe care le are în dosarul în care preşedintele executiv al PSD Olt este cercetat pentru omor din culpă.

Varianta cu Andrei Iordache candidatul PNL la Primăria Slatina, în care credem, este benefică pentru întreaga comunitate locală pentru că revigorează lupta politică pentru fotoliul de primar, cu efecte benefice, indiferent de cine va ajunge, până la urmă, în fruntea administraţiei locale.