Fratele lui Traian Băsescu, la cuțite cu clanul Bercea

187

Război total între Mircea Băsescu şi familia lui Bercea Mondial. Fratele fostului preşedinte le-a denunţat la DNA pe fiica şi pe soţia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial. Acesta susţine că are dovezi că Izaura a încercat să dea şpagă pentru a-şi scoate tatăl din puşcărie.

Avocatul lui Mircea a depus plângerea împotriva celor două femei, la DNA Constanța, pentru cumpărare de influență. Acesta susține că în perioada 2011-2012 au făcut facute înregistrări în care, la instigarea lui Sandu Anghel, cele două femei încercau să găsească un apărator cu influenţă pentru a-l scoate pe Bercea din puşcărie.

„Este reiterarea plângerii din 2013, în care Mircea Băsescu a formulat plângere pentru şantaj şi pentru cumpărare de influenţă împotriva membrilor familiei Anghel, plângere care s-a soluţionat doar cu privire la inculpatul Anghel Florin, fiul lui Bercea Mondial. Am formulat o nouă plângere pentru că nici prima şi nici a doua, din 2014, nu au fost avute în vedere de către autorităţi”, a declarat avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tască. Apărătorul lui Mircea Băsescu a mai spus că la dosar există dovezi că Izaura a încercat să dea şpagă pentru a-şi scoate tatăl din puşcărie. „Sunt înregistrările făcute la Ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în ceea ce-l priveşte pe Anghel Sandu. La momentul arestării lui, a fost interceptat o perioadă, atât Anghel Sandu, cât şi membrii familiei. Din acele înregistrări reiese că Anghel Sandu i-a instigat pe membrii familiei la cumpărare de influenţă, în încercarea de a ieşi din închisoare”, a mai explicat Nelu Tască.