Gabi Oprea, la mâna procurorilor DNA

337
Gabriel oprea va putea fi cercetat penal de către procurorii DNA

Fostul vicepremier şi ministru de Interne, Gabriel oprea, liderul UNPR, a rămas de puţin timp fără imunitate parlamentară. Colegii senatori au votat în plen în favoarea cererii depuse de DNA. Aşa că fostul vicepremier poate fi urmărit penal în dosarul „Girofarul”, în care DNA îl acuză că a folosit în mod abuziv coloana oficială.

Vot în favoarea ridicării imunităţii parlamentare a lui Gabriel Oprea, în plenul Senatului. 102 senatori au votat pentru ridicarea imunităţii, iar 31 s-au împotrivit solicitării DNA de a-l cerceta penal pe liderul UNPR. Însuși Gabriel Oprea a votat în favoarea cererii procurorilor anticorupţie.
Înainte de a se trece la vot, fostul vicepremier le-a cerut colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii.

„În legătură cu poziţia mea faţă de solicitarea DNA, vreau să vă spun că cer să votaţi pozitiv cererea privind încuviințarea urmăririi penale. E datoria procurorilor să verifice orice suspiciune şi obligaţia instituţiilor să facă lumină unde există semne de întrebare. E în interesul meu, până la urmă, ca adevărul să iasă la lumină în cel mai scurt timp”, a spus Gabriel Oprea.