Simulări: Rezultate dezastruoase

844
foto: arhivă

Rezultatele simulărilor examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat susținute de elevii olteni în noiembrie și decembrie 2015 sunt îngrijorătoare: nici jumătate din elevi nu au reușit să obțină medii peste 5.00 și doar câte un elev din tot județul de clasa a VIII-a și an terminal de liceu au obținut media 10.

Inspectoratul Școlar Județean Olt a finalizat rezultatele obținute la simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național ce s-au desfășurat în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, în perioada noiembrie – decembrie 2015. Simulările au fost organizate în baza unor proceduri și metodologii elaborate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Olt. Și în acest an matematica s-a dovedit, în cazul ambelor examene, material cea mai grea, elevii înregistrând procente de promovabilitate de doar 32,73%- BAC și 35,29%-evaluare.

Evaluare Națională: 49% medii peste 5.00

Din cei 3285 de elevi de clasa a VIII-a din județ, nu au participat la simulări doar 261. Note sub 5.00 au obținut 51%, iar din cei care s/au poziționat în jumătatea cealaltă, cele mai multe medii au fost între 5,00- 5,99, un singur elev reușind să obțină media maximă.
Pe materii, la limba și literatura română, procentul celor care au reușit note peste 5.00 este de 62,85%, șapte elevi reușind să obțină nota 10. La matematică, 64,71% dintre elevi au luat note sub 5,00, nota maxima fiind acordată doar pentru cinci lucrări.
În topul unităţilor de învăţământ cu cele mai bune rezultate se află Colegiul Naţional Radu Greceanu Slatina, Şcoala Gimnazială Ipoteşti şi Școala Eugen Ionescu Slatina.

BAC: 47,73% medii peste 5.00

Un singur licean din cei 2730 care au participat la simularea probei de maturitate a reușit să obțină media 10, cu note maxime fiind notate 4 lucrări la limba română, 19 la matematică și 4 la istorie.
Rezultatul simulării Bacalaureatului este unul îngrijorător, nici jumătate dintre absolvenți obținând medii peste 5.00, notele cele mai multe fiind între 5,00- 5,99.
Colegiul Radu Greceanu Slatina ocupă primul loc, cu o promovabilitate de 89,23%, urmat de Liceul Teoretic Mihai Viteazul Caracal şi Colegiul Naţional Ion Minulescu Slatina.

O nouă rundă de simulări, de data aceasta organizată de Ministerul Educaţiei în toate unităţile din ţară, vor fi susţinute de elevii de clasa a VIII-a la sfârşitul acestei luni, iar liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a vor simula Bacalaureatul în martie.