Ioan Oltean. Mită de 600.000 de euro

104

 

Deputatul Ioan Oltean vrea să se curețe de vină și răspunde negativ privința acuzațiilor de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu, infracțiuni de care îl acuză procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Parlamentarul a venit marți, 2 februarie, să discute cu procurorii și să încerce să îi convingă de nevinovăţia sa. Acesta este suspectat că a primit 600 de mii de euro ca să intervină pe lângă preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

“Am dat declaraţia, am răspuns la toate întrebările pe care procurorul de caz a considerat că trebuie să fie puse. Am toată disponibilitatea de a participa la soluţionarea corectă a acestui caz.” a declarat Ioan Oltean.

Numele deputatului apare în unul dintre dosarele de corupţie de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, unde, ani de zile, şefa comisiei pentru stabilirea despăgubirilor a fost Crinuța Dumitrean, o apropiată a deputatului Ioan Oltean faţă de care, spun procurorii DNA, ar fi intervenit ca să obţină despăgubiri pentru un om de afaceri din Piteşti. Acesta avea drepturi litigioase asupra unui teren.

Nu numai că omul de afaceri a primit despăgubirile asupra acelui teren, însă terenul a fost supraevaluat cu peste 80 de milioane de lei, bani pe care statul român i-a plătit omului de afaceri din taxele contribuabililor.