Gripa porcină a ajuns si în Olt. Află cine este pacientul

252

În această perioadă a anului, populaţia este expusă riscului de îmbolnăvire chiar mai mult decât în timpul gerului ce tocmai a trecut.

Aerul cald şi soarele prezent pe cer ne pot păcăli foarte uşor şi astfel renunţăm la hainele groase în favoarea celor de primăvară. Lucru extrem de greșit, chiar dacă nu ne este cu adevărat frig, virusul pătrunde ușor în organism. Ne trezim din senin cu o răceală crâncenă care ne pune la pat, şi uneori nici nu ştim de ce ne-am îmbolnăvit.

Chiar dacă aveţi grijă şi vă îmbrăcaţi corespunzător în ciuda vremii „mincinoase” sunt zeci de alte feluri în care puteţi răci în perioada asta. Virozele sunt peste tot în jurul nostru şi e de ajuns ca un coleg de serviciu să fie răcit, pentru că imediat puteţi prelua virusul de la el.

Copii sunt şi ei foarte expuşi în şcoli şi se îmbolnăvesc uşor unii după alţii. Să ne protejăm în această perioadă este aproape imposibil, de aceea au fost semnalate mii de cazuri de îmbolnăviri de la începutul anului.

În județul Olt s-au înregistrat, în ultima săptămână:1041 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute cu 80 internări şi 528 cazuri de Pneumonii cu 49 internări.

A fost confirmat şi primul caz de gripă produsă de virusul gripal tip A subtip H1( gripă pandemica 2009). El a fost confirmat la o fetiţă de şase ani din Slatina. În urma anchetei epidemiologice declanşată, au fost puşi sub observaţie cei patru membrii ai familiei acesteia şi cei 17 colegi de clasă ai micuţei. Reprezentaanţii DSP susţin că nu există suspiciuni de gripă la alte persoane.

Afecţiunile de sezon prezintă o tendinţa de creştere constantă în ultimele trei săptămâni.