Un administrator de societate comercială din Drăgănești Olt, este cercetat pentru evaziune fiscală

241

La data de 27 ianuarie poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unei persoane, de 31 ani, din orașul Drăgănești Olt.

 În fapt, aceasta este bănuită că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu punct de lucru în orașul Drăgănești Olt, ce are ca obiect principal de activitate intermedieri în comerţul cu produse diverse, în perioada 2009 – 2010, ar fi înregistrat achiziţii nereale de fier beton şi alte materiale de construcţie, de la 35 de societăţi comerciale, din ţară, în valoare totală de 1.589.477,73 lei, iar în anul 2011, nu ar fi înregistrat şi declarat operaţiuni de livrare către 4 societăţi comerciale, în suma totală de 26.786,96 lei.

Materialele de construcţie ar fi fost aprovizionate de pe piaţa neagră şi, ulterior, revândute la o societate comercială, care le-a folosit la construcţia de blocuri. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a persoanei în cauză este de 460.244 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit. În ziua de 28 ianuarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a luat măsura dispunerii controlului judiciar față de aceasta, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Pe timpul cercetărilor, ofițerii S.I.C.E. au beneficiat de sprijin de specialitate din partea inspectorilor din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt.