Senatoarea Anghel vrea pedepsirea celor cu gura slobodă

208

„Grevista Foamei” loveşte din nou. Tocmai autoarea celebrei replici „Bă, eşti prost?” propune reincriminarea insultei şi calomniei şi amenzi de până la 45.000 de lei pentru cei are nu sunt atenţi la limbajul folosit.

Supranumită „Grevista Foamei” sau „senatoarea lui Felix”, învăţătoarea din Caracal vrea să reintroducă în Codul Penal insulta şi calomnia, iar cei cu gura slobodă să fie amendaţi cu până la 45 de mii de lei.
Ideea senatoarei nu se bucură de prea mare susţinere printre colegi, aceste fapte nemaifiind considerate infracţiuni în România de 10 ani.
Când a modificat Codul Penal şi a cerut reincriminarea insultei şi calomniei, Cristiana Anghel a propus pedeapsa cu închisoarea. Marţi-noapte, însă, la ora 2, aleasa neamului a povestit că şi-a dat seama că sancţiunea este, totuşi, cam prea aspră: „Nu e normal ca cineva să facă închisoare pentru vorbe. Deşi uneori un cuvânt poate să lovească şi să omoare mai tare decât o sabie. Vecina de la parter poate sa îi spună doamnei de la etaj că este o…, vine şi soţul şi spune că este un… şi de aici se ajunge la violenţă.” Ca atare,
Iniţiatoarea a rescris textul, iar cel care insultă sau calomniază o persoană riscă o amendă cuprinsă între 18.000- 45.000 de lei.
Senatorii jurişti nu au reuşit să o convingă pe colega lor că cele două fapte nu mai există în Codul penal aflat în vigoare, caracaleanca susţinând că sunt fapte penale printr-o decizie din 2015 a Curţii Constituţionale. Decizia s-a amânat cu o săptămână.