4 ani sub supraveghere – pedepsa poliţiştilor mituiţi de o şoferiţă

316

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au condamnat pe Viorel Ţecu şi Petre Sanda, poliţişti în Scorniceşti, pentru luare de mită, la patru ani de închisoare sub supraveghere şi la prestarea a câte 100 de zile în folosul comunităţii.

Curtea de Apel Craiova a dispus ieri sentinţa finală în cazul poliţiştilor din Scorniceşti -Viorel Nicuşor Ţecu şi Petre Sanda, acuzaţi de luare de mită. Faţă de decizia dată de Tribunalul Olt- de 4 ani de închisoare cu executare, cei doi au primit o pedeapsă mult mai blândă – trei ani de închisoare cu executare, pedeapsă suspendată într-una sub supraveghere pe o durată de patru ani. Agenţii, pe timpul procesului judecaţi sub control judiciar şi puşi la dispoziţia Poliţiei Olt, vot trebui să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate, şi să execute câte 100 de zile lucrătoare de muncă în folosul comunităţii – Ţecu în cadrul Primăriei Slatina, iar Sanda la Primăria Scorniceşti. Poliţiştii trebuie să restituie Direcţiei Generale Anticorupţia- SJA Olt cele două bancnote de câte 100 de lei, bani cu care s-a organizat flagrantul, precum şi Poliţiei Scorniceşti un carnet de procese verbale.
Cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau bani de la o şoferiţă pe care o opriseră în trafic, în localitatea Jitaru, în luna iunie a anului 2014. Aceştia au pretins, pentru a nu-i suspenda dreptul de a conduce, 200 lei.