Romanul lui Valerian Iliescu ajunge și la Slatina

489

Comisarul Valerian Iliescu, fost adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, a scris şi publicat recent un roman de dragoste şi război inspirat din fapte reale. După ce volumul a fost lansat, la sfârşitul anului trecut, la Alexandria, autorul intenţionează să îşi lanseze cartea, marţi, şi la Slatina.

Carte-Valerian-Iliescu
Intitulat „Dragoste pe Vit”, volumul tratează o frumoasă şi dramatică poveste de dragoste şi război inspirată din fapte reale, avându-l ca personaj principal pe Ionică, nimeni altul decât străbunul autorului, plecat din satul natal Oporelu, cu încă 10 consăteni, în Războiul de Independenţă, dincolo de Dunăre, în Bulgaria, pe malul râului Vit.
Cartea va fi lansată, marţi, 26 ianuarie, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina.

Scriitorul a debutat, în urmă cu peste un deceniu, la revista „Misiune continuă” cu povestirea ,,Din pământul românesc se aude un strigăt disperat, ajunge!”. În ediția 2005 a almanahului „Pentru Patrie” a publicat, de asemenea, drama „Abia târziu în noapte pescărușul reuși să zboare”. Poliţistul este co-autor, împreună cu Victor Constantin, al volumului „Doamna – peste ani şi ani”, reeditat de mai multe ori, precum și al volumului „Peregrini prin America”.

În prezent, el este adjunctul şefului Poliţiei Turnu Măgurele, acolo unde, în 2013, s-a transferat de la IPJ Olt în urma unui scandal care a cutremurat conducerea inspectoratului.