Desemnat “Personalitatea Anului”, directorul TMK Artrom anunţă încă o secţie la Slatina FOTOGALERIE

970
“Sperăm să facem din oraşul nostrum, în continuare, un oraş industrial aşa cum noi toţi am visat”

Slatina şi-a premiat aseară Sperlativele. 36 de instituţii, ONG-uri şi societăţi au primit diplome de merit, iar trei slătineni Distincţia “Personalitatea Anului”. Directorul TMK Artrom, premiat pentru o investiţie în 2015 de peste 10 milioane euro într-o nouă secţie de ţevi, a anunţat o altă ivestiţie importantă pentru municipiu, în 2017.

“Slatina, dragostea mea”, manifestare dedicată împlinirii celor 648 de ani de la prima atestare documentară a urbei, a continuat aseară cu Gala Superlativelor.  Distincţia “Personalitatea Anului” a fost acordată pentru activităţile sport, cultură şi economie. Sportivul Daniel Budin nu a putut fi prezent, fiind convocat la Lotul Olipmic, distincţia de personalitate a Slatinei fiind înmânată de către viceprimarul Cristian Bircea mamei atletului. Daniel Budin este membru al Lotului Olimpic de Atletism al României şi care a obţinut mai multe medalii la campionate naţionale, internaţionale, european şi balcanic. A realizat două recorduri naţionale la Campionatul European de Tineret – Talin – Estonia, precum şi recordul naţional la ştafeta 4x100m la concursul de la Istambul – Turcia.

În domeniul cultural, “Personalitatea Anului” a fost desemnată profesoara Elena Sârghie, care s-a remarcat anul trecut prin activitatea de documentare în istoria municipiului Slatina, ce a stat la baza realizării cărţii „În spatele zidurilor – Poveşti şi povestiri slătinene”. “Prin această carte, scriitorul Elena Sârghie prezintă minunatele poveşti care stau în spatele clădirilor din Slatina, pe lângă care trecem şi nu le ştim poveştile. O carte document care trebuie citită de fiecare slătinean”, justifică primăria meritual acestui premiu.

Cea de-a treia personalitate premiată a fost ing. Adrian Popescu – Director General TMK-ARTROM S.A. Slatina. Acesta a primit distincţia „Personalitatea Anului” pentru inaugurarea secţiei de ţevi pentru automobile şi industria de cilindri hidraulici. Anul trecut, TMK-ARTROM a inaugurat o nouă capacitate de producţie unde se realizează produse premium, adică ţevi din oţeluri aliate, produse pentru industria auto precum şi pentru cilindrii hidraulici. Noua secţie are capacitatea de a procesa 25.000 de tone de ţevi annual şi adduce 50 de noi locuri de muncă în municipiu. Valoarea investiţiei a depăşit 10 milioane euro.

“Sperăm să facem din oraşul nostrum, în continuare, un oraş industrial aşa cum noi toţi am visat”, a declarat  Adrian Popescu, anunţând totodată, în premieră, că investiţiile la TMK Artrom nu se vor opri aici, secţia deschisă anul trecut făcând parte dintr-un program amplu de investiţii care se derulează în perioada 2014-2018. Astfel, în 2017 se anunţă o altă investiţie în fabrica de la Slatina, fiind dezvoltată o nouă linie de producţie şi create noi locuri de muncă.

Diplome de Merit pentru instituţii, ONG-uri şi agenţi economici

Tot în cadrul galei de aseară au fost premiate, cu dimplome de merit, şi instituţiile, societăţile sau persoanele care au contribuit, sub diverse forme, la dezvoltarea oraşului. Au urcat pe scenă reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean,  Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab”, Inspectoratului de Jandarmi,  Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu” Slatina,  Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Şcolar, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie Copilului, Palatul Copiilor si Elevilor „Adrian Bărăn” Olt şi Bazei militare Deveselu.

Cu diplome de merit au fost răsplătite, pentru activitatea desfăşurată, şi ONG-urile:  Asociaţia Prietenii Noştri Slatina, Asociaţia NAGUAL Slatina, Asociaţia culturală şi artistică LYRA şi Organizaţia „Trebuie”.  Agenţii economici premiaţi sunt: COMTECH CO S.R.L., UNICONFEX EXIM S.R.L., GRUP PRIMACONS S.R.L., BENTELER DISTRIBUTION ROMÂNIA S.R.L., PROLYTE PRODUCTS RO S.R.L., NATURAL S.R.L., ROLMIS S.R.L., VILCEA M.G. S.R.L.,  VICTORIA INTERMED S.R.L., METALTRANS S.R.L., la care se adaugă cei mai mari contributori la bugetul local: ALRO S.A., PIRELLI TYRES ROMANIA S.R.L., TMK – ARTROM S.A., PRYSMIAN CABLURI ŞI SISTEME S.A, BEKAERT SLATINA S.R.L., KAUFLAND ROMANIA S.C.S., ELECTROCARBON S.A., ALTUR S.A, DEDEMAN S.R.L, HIDROCONSTRUCŢIA S.A. Sucursala Muntenia.