Hashemi Masoud, găsit incompatibil

2527

Şeful Secţiei Obstetrică- Ginecologie II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost declarat astăzi incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 12 foşti sau actuali şefi de secţii, doi foşti sau actuali directori medicali şi un manager de spital. Printer ei, şi medicul Hashemi Masoud care s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 11 martie 2010- 16 februarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de şef de secţie şi administrator al SC Ariana Med SRL.
Potrivit legii, „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică; b) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”; „Membrii comitetului director, șefii de secție, șefii de laboratoare sau șefii de servicii medicale nu mai pot desfășura nicio altă funcție de conducere prin cumul de funcții”.
Dispoziţiile referitoare la incompatibilităţi se aplică şi șefilor de secție din spitalele publice. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.
Hashemi Masoud este medic la Spitalul Judeţean din 2007. Este de origine iraniană, stabilit în România din 1986.