Ciocârlia cântecului popular românesc se retrage din activitate

204

Una dintre cele mai iubite soliste de muzică populară, supranumită şi “ciocârlia cântecului popular românesc” se retrage din activitate. Maria Ciobanu va susţine ultimele spectacole în martie, în cinci oraşe din ţară.

În vârstă de 78 de ani, coniderată un veritabil fenomen al folclorului românesc, Maria Ciobanu şi-a anunţat retragerea de pe scenă. Cum cântecul care i-a adus consacrarea este “Lie, ciocârlie”, spectacolele de retragere sunt intitulate “Lie, Lie, Ciocârlie, rămân a voastră Marie!” şi vor fi susţinute pe 9 martie la Craiova, pe 10 martie la Râmnicu-Vâlcea, pe 12 martie la Bucureşti, pe 14 martie la Bacău şi 15 martie la Iaşi.

Moştenirea artistică pe care Maria Ciobanu o lasă românilor este sporită de cei trei copii, artişti ai scenei româneşti şi internaţionale: Leontina Văduva, Camelia Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu, alături de care va urca pe scenă în ultimul său spectacol. Îi vor fi alături soliştii Doiniţa Dolănescu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu şi Gheorghe Turda.

Cei care doresc să participe la spectacolele în care marea artistă populară va cânta pentru ultima data pentru publicul care o îndrăgeşte pot achiziţiona bilete de pe site-urile de profil, la următoarele preţuri:200 de lei – categoria VIP, 150 de lei – categoria I, 100 de lei – categoria a II-a, 60 de lei – categoria a III-a.