Vali Steriu, directorul campaniei electorale a UNPR

770
Valeriu Steriu, desemnat şef al campaniei electorale a progresiştilor pentru scrutinul local din vară

Progresiştii, reuniţi la începutul săptămânii la sediul partidului, au luat mai multe decizii cu privire la campania electorală pentru alegerile locale. Deşi nu ştiu încă dacă vor candida pe liste comune cu PSD, aşa cum doreşte preşedintele Gabriel Oprea, sau pe lliste proprii, aşa cum au decis liderii structurii oltene, UNPR şi-a desemnat directorul de campanie în persoana fostului deputat de Olt, Valeriu Steriu.

Steriu este deputat de Călăraşi, în acest mandat, el reprezentându-i pe oltenii din zona Balş în mandatul trecut. La alegerile din 2012, ca urmare a disputelor dintre liderii judeţeni ai PSD şi UNPR, progresiştii nu au avut reprezentant în judeţul Olt.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a susţinut recent, la Piatra Neamţ, că doreşte ca Alianţa de Centru Stânga (PSD+UNPR) înregistrată la Tribunal să funcţioneze şi la alegerile din vară, dar o decizie în acest sens va fi luată în forurile centrale ale partidului, până la finele acestei luni. Dacă se va adopta soluţia ACS, Valeriu Steriu va mai coordona alegerile doar în judeţele în care Alianţa nu va funcţiona, aşa cum este cazul la Olt. Dacă nu, misiunea lui nu va fi deloc uşoară. De rezultatul pe care-l va obţine va depinde nu doar candidature sa de la finele anului, ci şi procentul pe care-l va primi UNPR pe lista parlamentară.