„Etnografica” a dat startul Zilelor Slatinei

187
Andreea Denisa Popescu i-a încântat pe artişti cu melodii populare

„Slatina, dragostea mea”, manifestare organizată cu prilejul aniversării a 648 de ani de la prima atestare documentară a urbei, a debutat astăzi cu vernisajul Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica”. Câștigătoare a fost declarată lucrarea unui artist din Miercurea Ciuc.

Cele cinci zile de sărbătoare ale Slatinei au debutat astăzi cu vernisajul Salonului Național de Artă Fotografică Etnografica, manifestare aflată la cea de-a V-a ediție. Evenimentul, organizat de Centrul Județean pentru Promovarea și Consevarea Culturii Tradiționale Olt și finanțat de Consiliul Județean Olt, a fost găzduit de Centrul Cultural Eugen Ionescu. Au participat reprezentanți ai autorităților locale, oameni de cultură și artiști fotografi din mai multe județe, printre care și Eugen Negrea, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) – președintele juriului.
La ediția din acest an au participat 403 lucrări semnate de fotografi din întreaga ţară, dintre care doar 40 au fost acceptate. Câștigătoare a fost declarată lucrarea artistului Istvan Labancz, din Miercurea Ciuc, căruia i-a fost acordată medalia de aur şi un premiu în valoare de 500 de lei. Argintul și un premiu de 400 de lei au mers la Nagy Botond, din Târgu- Mureş, a treia poziție fiind ocupată de Nicoletei Păunaş din Târgovişte, recompensată și un premiu în valoare de 300 de lei.
Seara Artistică a fost continuată cu un extraordinar concert susținut de Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” Craiova.
Manifestările dedicate Slatinei continua mâine entrul Cultural, urmată de Gala Superlativelor – decernare distincţii şi diplome de merit oferite de Consiliul local Slatina. Seara va fi încheiată cu un spectacol artistic susținut de Mihai Mărgineanu Full Band Live.