Voluntarii Crucii Roşii plătesc facturi şi fac cumpărături vârstnicilor şi bolnavilor

313

Personele aflate în imposibilitatea deplasării sau vârstnicii şi bolnavii care se deplasează cu greu în această perioadă pot apela la Poliţia Locală, urmând să primească ajutor de la voluntari ai Crucii Roşii.

Astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, la propunerea prefectului Silviu Neacşu, s-a stabilit ca în această perioadă persoanele vârstnice sau bolnavii din Slatina, care din diverse motive nu pot să se deplaseze, să apeleze la ajutorul Poliţiei Locale. Numerele de telefon la care pot solicita ajutor pentru plata unor facturi de utilități publice, procurării alimentelor și medicamentelor, precum și pentru orice situații care pot pune persoana în imposibilitatea deplasării sunt: 0249.954 și 0249.422245.
Nu poliţiştii vor fi cei care vor oferi ajutor, ci voluntari ai Crucii Roşii. Pentru a evita ca anumiţi impostori să intre în locuinţa acestor oameni, voluntarii vor fi recunoscuți prin purtarea ținutei roșii cu emblema „Crucii Roșii“ și ecusonul ștampilat și semnat de către directorul filialei.