Un atlet, un profesor şi un director- Personalităţile Slatinei. Vezi cine sunt şi de ce merită premiaţi

313

De Ziua Slatinei, administraţia municipală conferă distincţia „Personalitatea anului”, pentru performanţele remarcabile obţinute în activitatea desfăşurată şi pentru contribuţia adusă la dezvoltarea vieţii economice, sociale, culturale şi sportive a urbei în anul 2015 sportivului Daniel Budin, profesorului Elena Sârghie şi directorului TMK Artrom- Adrian Popescu.

Anul acesta, activitatea sportivă, actvitatea culturală şi cea economică vor fi premiate în cadrul manifestării “Slatina, dragostea mea”, eveniment organizat de Primăria Slatina cu ocazia împlinirii a 648 de ani de la prima atestare documentară a urbei. Distincţia “Personalitatea Anului” va fi conferită lui Daniel Budin – pentru performanţele sportive din anul 2015, Elenei Sârghie – pentru activitatea de documentare în istoria municipiului Slatina şi inginerului Adrian Popescu – Director General TMK-ARTROM S.A. Slatina pentru inaugurarea secţiei de ţevi pentru automobile şi industria de cilindri hidraulici.
Cea de-a XI-a ediţie a manifestării dedicate zilelor oraşului va fi organizată în perioada 20 – 24 ianuarie, activităţile, concertele şi premiile costând 600.000 de lei.

Cine sunt Personalităţile premiate

Daniel Budin este membru al Lotului Olimpic de Atletism al României. Sportivul, component al echipei naţionale a României, în proba de 4×100 m a realizat două recorduri naţionale la Campionatul European de Tineret – Talin – Estonia. A stabilit şi recordul naţional la ştafeta 4x100m la concursul de la Istambul – Turcia.
Performanţe:
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional – seniori
Locul I – medalia de aur – Campionatele Internaţionale ale României
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional Universitar
Locul I – medalia de aur – Campionatul Naţional de Tineret
Locul II – medalia de argint – Campionatul Balcanic – seniori
Locul IV – Campionatul European – tineret
Locul III – Concursul Internaţional Diamond League – Stocholm – Suedia – component al echipei României ştafeta 4×100 m.

Profesoara Elena Sârghie este premiată pentru activitatea de documentare în istoria municipiului Slatina, ce a stat la baza realizării cărţii „În spatele zidurilor – Poveşti şi povestiri slătinene”. Prin această carte, scriitorul Elena Sârghie prezintă minunatele poveşti care stau în spatele clădirilor din Slatina, pe lângă care trecem şi nu le ştim poveştile. O carte document care trebuie citită de fiecare slătinean.

Ing. Adrian Popescu – Director General TMK-ARTROM S.A. Slatina va primi distincţia „Personalitatea Anului” pentru inaugurarea secţiei de ţevi pentru automobile şi industria de cilindri hidraulici. TMK-ARTROM a inaugurat o nouă capacitate de producţie care face parte dintr-un program amplu de investiţii care se derulează în perioada 2014-2018 şi care se bazează pe un nou concept de produs care să se plieze pe dorinţele clientului. Astfel, în fabrica de la Slatina se vor realiza produse premium, adică ţevi din oţeluri aliate, cu caracteristice superioare, realizându-se şi o procesare avansată a lor. În cadrul noii secţii inaugurate, realizare de înaltă tehnicitate, se vor realiza produse pentru industria auto precum şi pentru cilindrii hidraulici. Produsele realizate în această facilitate industriala vor avea valoare adăugată mare premisă pentru angajarea a 50 de persoane. Noua secţie are capacitatea de a proces 25.000 de tone de ţevi anual. Valoarea investiţiei a depăşit 10 milioane euro.