Toţi elevii revin în bănci

196
Pe ultima sută de metru, conducerea IŞJ Olt a decis ca toţi elevii să revină la şcoală

Conducerea ISJ Olt împreună cu primarii localităţilor afectate de întreruperile de energie electrică au decis reluarea cursurilor. Acolo unde vor mai apărea probleme, ele vor fi rezolvate punctual. Astăzi, sute de elevi de la 27 de unităţi de învăţământ au beneficiat de o zi liberă pentru că autorităţile nu au putut încălzi sălile de clasă.

,,Începând  cu data de 19.01.2016, vor fi reluate cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiilor de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt.

,,Acolo unde vor apărea probleme, deşi nu ne dorim, vor fi găsite soluţii punctuale. Dacă funcţionarea centralelor este împiedicată de lipsa energiei electrice se va apela la generatoare”, a susţinut Felicia Man, inspector general şcolar al IŞJ Olt. Aceasta a recunoscut că decizia deschiderii tuturor şcolilor şi grădiniţelor a fost luată de conducerea instituţiei după o consultare prealabilă cu şefii administraţiilor locale în care au existat probleme în cursul acestei zile.

,,Au fost opt primari care au cerut prelungirea suspendării cursurilor şcolare şi pentru ziua de marţi pe motiv că sălile de clasă nu se vor încălzi suficient pentru un climat normal dar, dacă există interes, se poate întâmpla acest lucru”, a mai spus Man.
Astăzi, cursurie au fost sistate în 27 de şcoli din judeţ. Motivul care a stat la baza deciziei este legat de imposibilitatea încălzirii sălilor de clasă în absenţa energiei electrice necesare.