Cursuri suspendate în 27 de şcoli din judeţ. Află care sunt acestea.

214

Efectele codului galben se resimt şi la nivelul unităţilor de învăţământ. Zăpada căzută a rupt firele de electricitate, afectând 127 de posturi de transformare. Ca urmare a acestei situaţii zeci de mii de olteni stau de ore bune în beznă. În plus, o parte dintre aceştia, care folosesc pentru încălzire centralele, stau şi în frig. Lipsa curentului a determinat şi decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt de a suspenda pentru luni cursurile şcolare în 27 de unităţi de învăţământ.

Iată care sunt şcolile care vor rămâne închise: Vitomireşti, Grădinari, Cezieni, Bărăşti, Coloneşti, Valea Mare, Cungrea, Oporelu, Dobroteasa, Priseaca, Verguleasa, Vultureşti, Obârşia, Vădastra, Bobiceşti, Curtişoara, Brastavăţu, Găneasa, Topana, Morunglav, Vităneşti, Tătuleşti, Optaşi, Teslui, Pleşoiu, Alunişu şi Leleasca.

,,Principalul motiv pentru care am decis ca în mai multe şcoli să se suspende cursurile este legat de lipsa alimentării cu energie electrică a unităţilor de învăţământ pe parcursul acestei zile. În absenţa curentului nu putem încălzi sălile de clasă şi astfel nu putem asigura confortul necesar elevilor la ore”, a susţinut Felicia Man, inspector şcolar general al ISJ Olt.

Pentru remedierea situaţiei intervin 17 echipe de la Electrica. Pe măsură ce problema alimentării cu energie a şcolilor se va rezolva, cursurile se vor relua.