240 de pompieri și 132 de utilaje, pregătite să intervină pe Cod Galben

196

Până mâine seară la ora 20.00, județul Olt se află sub avertizare meteorologică Cod Galben de ninsori. 132 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină pe drumurile județene și naționale, iar efectivele de pompieri au fost dublate.

Drumarii se așteaptă la o noapte grea, zăpada începând să cadă în Olt cu câteva ore înainte de timpul prognozat pentru intrarea în Cod Galben. 36 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină pe cele șase tronsoane de drum național care străbat județul – peste 300 de km, iar alte 96 de utilaje vor interveni, la nevoie, pe cei peste 950 de km de drum județean.

Autoritățile au luat măsuri pentru a nu se înregistra probleme medicale. Astfel, nu au fost planificați pacienți pentru dializă în intervalul în care se află în vigoare codul de ninsoare, iar

femeile însărcinate în ultimul trimestru de sarcină sunt monitorizate, iar dacă vremea se va înrăutăți acestea vor fi transportate către spitale.

Facem un apel la cetățeni să anunțe autoritatățile locale despre persoanele fără adăpost, persoanele care nu au posibilitaăți materiale să-și încălzească locuința sau bătrânii care locuiesc singuri. Sunt estimate în perioada următoare temperaturi scăzute și persoanele aflate în dificultate pot fi cazate, temporar, în spațiile asigurate în fiecare localitate.”, precizează Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Totodată, la datorie pentru intervenții în caz de urgență se află 120 de pompieri, numărul lor putând fi dulbat cu colegii pregătiți să se prezinte în cel mai scurt timp la unitățile de care aparțin. Reprezentantul ISU menționează că, la nevoie, ne putem baza pe ajutoare din județele care nu sunt vizate de atentionarile meteo, unde sunt pregătite detașamente de pompieri.