Klaus Iohannis este responsabil şi hotărât în 2016

178

 

Preşedintele ţării a declarat vineri că este perfect conştient ca preşedinte de aşteptările anului acesta. De tot ce a afectat țara în anii trecuţi, şi este hotărât să schimbe aceste lucruri. Clientelism, nepotism, lipsa de respect faţă de legi, faţă de cuvântul dat şi de dispreţul faţă de şcoală şi cultură sunt câteva dintre obiectivele de pe lista preşedintelui în noul an.

Am auzit evaluări şi analize despre ce urmează în 2016, despre cât de aprigă se anunţă bătălia electorală, despre provocările la care trebuie să răspundem cu toţii – preşedinte, instituţii ale statului, partide, societate civilă. Ca preşedinte, sunt perfect conştient de aşteptările anului 2016, dar nu le privesc cu îngrijorare, ci cu responsabilitate şi încredere. Sper ca toţi actorii politici să trateze cu egală responsabilitate aceste aşteptări pe care cetăţenii le au”, a spus Iohannis, în discursul susţinut cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, potrivit Mediafax.

El a subliniat că ”ani de zile clientelismul, nepotismul, lipsa de respect faţă de legi, faţă de cuvântul dat, dispreţul faţă de şcoală, de cultură, de valori spirituale au fost afişate fără rezerve şi, mai mult, au impregnat imaginea publică despre ce înseamnă a avea succes în carieră, în viaţă şi mai ales în politică. Ce poate face din anul 2016 unul special nu sunt alegerile în sine ca act politic, ci începutul reaşezării societăţii pe valori”, a subliniat preşedintele. El a făcut referire la nevoia unei culturi a succesului bazată pe ”performanţă, muncă, talent, onestitate şi integritate”. ”Aceasta este o altă expresie a proiectului România educată căruia vreau să-i dedic anul 2016”, a spus şeful statului.