Vom beneficia de Programul Rabla și în 2016

297

Programul Rabla va continua şi în 2016, dar după ce va fi făcut un studiu prin care se va afla cât s-a îmbunătăţit calitatea aerului în ultimii 10 ani, a declarat Pașca Palmer într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai spus că Rabla rezolva o problemă, dar nu pe toate. Îşi doreşte să ia o decizie scoasă din context şi vor vedea unde se va ajunge. Deocamdată, programul va continua în acelaşi mod.

Persoanele fizice care au dorit să achiziţioneze o maşină nouă au putut aplica, în 2015, în cadrul Programului ‘Rabla’, bugetul alocat pentru ediţia trecută fiind de 162,5 milioane de lei.

În 2015, Programul ‘Rabla’ a fost configurat cu eco-bonusuri diferenţiate, care se adaugă primei de casare în valoare de 6.500 lei, şi cu posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri pentru achiziţia unui autovehicul.

Astfel, s-au acordat: un eco-bonus în valoare de 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, un eco-bonus în valoare de 1.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale), precum şi un eco-bonus în valoare de 2.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric sau hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Autorităţile au alocat, anul trecut, 20.000 de tichete valorice pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice, inclusiv instituţii publice, operatori economici fără personalitate juridică, organizaţii profesionale care sunt organizate şi îşi desfăşoară activitatea într-una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.