Studenţii sau absolvenţii, aşteptaţi să se înscrie la stagii la Guvern

165

Guvernul a aprobat astăzi programul oficial de Internship, un program ce permite tinerilor de până în 25 de ani, studenţi sau absolvenţi, să fie recrutaţi pentru stagii pe perioada verii la Palatul Victoria, ministere şi alte instituţii participante la program, primind şi burse.

Internship se va derula în această vară în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2016 și va avea ca obiectiv implicarea tinerilor performanți în activitățile Guvernului, pentru dobândirea de către aceștia a experienței și cunoștințelor practice. Vor fi recrutaţi 150 de stagiari care, dincolo de activitatea zilnică în cadrul adminstrației centrale, vor avea ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice. Pe durata programului, stagiarii vor fi plătiți cu o bursă menită să contribuie la amortizarea costurilor de subzistență în cele două luni ale stagiului. Înscrierile se desfășoară online prin intermediul acestei platforme, în general în intervalul februarie — mai.
Programul este coordonat de Cancelaria Prim-ministrului și se organizează în acest an după următorul calendar: 15 februarie- lansarea oficială, 15 mai- încheierea perioadei de înscriere, 16 mai – 22 mai- evaluarea candidaturilor, 22 iulie- deschiderea Programului, 22 septembrie- finalul Programului.
Internship a debutat în 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitățile din cadrul Palatului Victoria. În 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor, având ca beneficiari peste 180 de stagiari. În 2015, alți 300 de studenţi şi tineri absolvenți au avut oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în cele 72 de instituții implicate.