Selecție pentru culegători de căpșuni în Spania

522

Oltenii care doresc să muncească în Spania la cules de căpșuni sunt așteptați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt până pe 20 ianuarie să-și depună sau să-și actualizeze dosarele, pentru a putea participa la selecția organizată în această lună.

Deja au fost selectate 133 de femei care au mai lucrat în 2015, având contract încheiat cu firma SUREXPORT, unele începând să plece. AJOFM Olt a trimis 140 de invitații celor aflate în baza de date, care corespund criteriilor de selecție, data și orașul unde se va organiza selecția fiind transmise nominal.

Sunt oferite 800 de locuri de muncă, numai femeilor cu vârste cuprinse între 18-40 de ani, angajatorul motivând că nu dispune de locuri de cazare separate pentru bărbați. Durata contractului este de aproximativ 3 luni, cu data estimate de angajare 15 februarie 2016, timp de lucru 6,5 ore/zi – 39 ore/săptămână împărțite în 6 zile, cu pauză de o jumătate de oră pe zi. Se oferă salariu de 40 euro brut/zi (din care se scad contribuțiile datorate de 2% impozit pe venit și 113 euro asigurare socială). Cazarea este oferită contra unei sume de 1,6 euro/zi.
Oltencele care doresc să-și depună dosarul de înscriere, trebuie să prezinte la sediul AJOFM:
-cerere tip, anexa 3 bis (tipizat);
-copie CI cu valabilitate de minim 6 luni;
-CV Europass in limba română (tipizat);
-copie a certificatului de absolvire a școlii, calificare;
-adeverință medicală eliberată de medicul de familie, cu mențiunea „apt pentru muncă”;
-cazieruljudiciar în original, care să ateste că persoana nu are antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
-1 dosar cu șină.