Primii bani pentru Sănătate, pe acte adiţionale

289

Casa Judeţeană de Sănătate Olt a încheiat, în ultimele zile ale anului trecut, acte adiţionale cu furnizorii de servicii medicale. Aceste documente permite spitalelor din judeţ să cheltuie, în primele trei luni, 34.5 milioane de lei. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt destinaţi activităţii SJU Slatina.

Actele adiţionale încheiate cu furnizorii de servicii medicale pentru susţinerea financiară a activităţii desfăşurate în primul trimestrul are la bază o decizie a preşedintelui CNAS. Sumele alocate spitalelor, ce totalizează 34,5 milioane lei, sunt la nivelul anului trecut chiar dacă, între timp, salariile angajaţilor au crescut considerabil. Cu toate acestea, autorităţile susţin că banii alocaţi sunt suficienţi pentru ca sistemul să nu se contrunte cu probleme. Poate cu unele majore că de celelalte nu a dus lipsă niciodată.
,,Banii alocaţi ajung pentru serviciile medicale estimate a fi oferite de spitale. Dacă îi întrebaţi pe manager ice părere au dspre sumele alocate, sunt sigur că sunt mulţumiţi.Tot ce mai rămâne de făcut este ca ei să-şi respecte contractele încheiate”, a declarat directorul-preşedintele CJAS Olt, Florin Ciocan.

Prin acelaşi sistem al actelor adiţionale s-au alocat şi banii celorlalţi furnizori de servicii medicale. Astfel, 1,9 milioane de lei au fost alocaţi pentru medicamente compensate şi gratuite, 1,2 milioane lei pentru dializă, 700.000 lei au fost repartizaţi pentru medicina primară, 300.000 lei pentru dispozitivele medicale, 200.000 lei alocaţi policlinicilor, şi aproape 80.000 lei pentru îngrijirile medicale la domiciliu. Singurul privat de ambulanţă a primit, pentru activitatea estimată aa fi desfăşurată până la finele lunii martie, 30.000 lei.