Marin Bobeş, noul lider al MP Olt

422

Comitetul Executiv Naţional al MP, reunit marţi a decis să încredinţeze conducerea organizaţiei Olt fostului senator Marin Bobeş. El are sarcina de a organiza pe 23 ianuarie conferinţa de alegeri în urma căreia structura olteană a formaţiunii politice condusă de Traian Băsescu să aibă o conducere legitimă.

Decizia conducerii Mişcării Populare a fost luată după ce cu o zi în urmă fostul preşedinte interimar al organizaţiei oltene, Marian Vasile, şi-a anunţat public demisia din funcţie, în cadrul unei coferinţe de presă. Motivul invocat de fostul lider îl reprezintă unele divergenţe de opinie dintre el şi unii şefi din conducerea centrală.
Vasile a susţinut că sunt şi unii colegi şi structura olteană care au dorit să-I ia scaunul, nominalizând câţiva dintre ei. Numele cel mai des amintit este cel al actualului lider, Marin Bobeş, acuzat că ar fi încercat în două rânduri să-l înlăture din fruntea MP Olt.
Prima sarcina primită de Bobeş din partea şefilor pe linie politică este de a organia corect alegeri pentru structurile de conducere a organizaţiei. O alta, la fel de importantă, este cea privind construirea organizaţiilor locale şi stabilirea cât mai rapidă a candidaţilor la fotoliile de primari şi consilieri locali.
Schimbările survenite la conducerea MP Olt va duce, cel mai probabil, şi la schimbarea candidatului pentru fotoliul de primar al Slatinei. Noul preşedinte Marin Bobeş, anunţând în exclusivitate pentru Realitatea Oltului, că va dispune efectuarea mai multor sondaje şi, în funcţie de rezultatul acestora, se va decide dacă Victor Iacobescu va continua sau nu bătălia electorală sau va fi înlocuit şi cu cine.