Spitalul Slatina, primele voturi ȋn cursa „Spital de 5 stele”

364

Spitalele din țarӑ vor fi cunoscute de acum ȋnainte nu prin prisma chestionarelor pe care pacienții au fost nevoiți sӑ le completeze pozitiv atunci cȃnd se aflau internați privind satisfacția ȋn ceea ce priveṣte calitatea serviciilor oferite, ci prin prisma unui chestionar online, completat fӑrӑ nicio constrȃngere de cei care le-au cӑlcat pragul ṣi au fost multumiți de felul cum au fost ȋngrijiți, condiții, calitatea serviciilor primite sau, din contrӑ, s-au lovit de probleme, uṣi ȋnchise, umilințe. Spitalele din țarӑ, vazute prin ochii pacienților sau aparținӑtorilor, au intrat ȋn competiția online „Spital de 5 stele”, lansatӑ de Ciemme Diagnostica, o companie care activeazӑ pe piața internaționalӑ ȋn furnizarea reactivilor, reagenților de laborator, produse diagnostice ṣi intrudente pentru laboratoare ṣi spitale, o companie cu proiecte ȋn Romania, Italia, dar si Angola, Libia, Congo sau Nigeria.
Pe site-ul www.calitatespitale.ro, toți romȃnii sunt invitați sӑ participe la realizarea primului booking.com al spitalelor din Romȃnia, o carte virtualӑ ce poate deveni una de vizitӑ pentru o unitate medicalӑ, un punct de reper pentru cei care pot alege astfel unde este cel mai bine sӑ se trateze. Chestionarul „taxeazӑ” confortul, serviciile ṣi personalul. Panӑ acum, peste 700 de persoane au rӑspuns ȋntrebӑrilor.
Spitalul Judetean Slatina a primit primele cinci voturi, ce l-a ridicat la douӑ stele, cu o calitate a confortului de 34%, a serviciilor de 40% ṣi a personalului de 37%. Celelalte unitӑți spitalieṣti din județ nu au primit niciun vot.