Ortanţa Ciobanu, director adjunct al CJAS Olt, suspendată din funcţie

658
Directorul adjunct al CAS Olt, Ortanța Ciobanu, acuzată de corupţie de DNA, încă la conducerea instituţiei

Directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Ortanţa Ciobanu a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Până la obţinerea unei sentinţe definitive, Florin Ciocan, președintele CJAS Olt, a decis suspendarea acesteia din funcție.

Începând de ieri, 7 ianuarie, și până la obţinerea unei sentinţe definitive, medicul şef Ortanţa Ciobanu nu va mai lucra în cadrul CJAS Olt. Conducerea uniățtii a luat decizia de suspendare a acesteia din funcţie până la soluţionarea cazului de corupție în instanţă.

Adjuncta CJAS Olt a fost  trimisă în judecată, în stare de libertate, de procurorii DNA, la sfârșitul anului trecut. Ea este acuzată de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele infracţiuni în formă continuată.În sarcina inculpatei, oamenii legii au reţinut opt acte materiale de luare de mită şi alte şase acte materiale de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Anticorupţie, în perioada aprilie – iunie 2012, Ortanța Ciobanu, în calitate de medic – profesor în cadrul Școlii Postliceale Sanitare Slatina, deţinând şi funcţia de director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, a pretins şi primit peste 2000 lei de la mai mulţi elevi înscrişi la examenul de obţinere a certificatului de competenţe profesionale, nivel III-avansat, din sesiunea august 2012.

Oamenii legii susţin că, în calitatea de îndrumător de proiect, Ortansa Ciobanu le-a predat persoanelor respective lucrări deja finalizate contra unor sume de bani şi ar fi completat necorespunzător fişele de evaluare a proiectelor. Procurorii DNA o acuză pe inculpată că pe parcursul cercetării penale a încercat să justifice sumele primite prin documente falsificate.

Cu privire la acuzele aduse de procurorii DNA şi vinovăţia Ortansei Ciobanu se vor pronunţa, pe fond, judecătorii de la Tribunalul Olt. Până atunco, având în vedere acuzele aduse şi trimiterea în judecată,  rămâne de văzut dacă aceasta va fi înlocuită sau nu din funcţia deţinută la CAS Olt.