Laurenţiu Gheorghe, administratorul Grădişte Hill, în comă după ce a căzut pe gheaţă

897

Laurenţiu Gheorghe a fost găsit în noaptea de 6 spre 7 ianuarie căzut pe strada Textilistului de un sectorist. Poliţistul este cel care a sunat la 112. Bărbatul, preluat de un echipaj SMURD, a fost predat, conform purtătorului de cuvânt al ISU Olt, conştient, într-o uşoară stare de hipotermie, medicilor de la UPU a SJU Slatina. La scurt timp starea lui de sănătate s-a înrăutăţit, fiind trensferat la SJU Craiova.

Laurenţiu Gheorghe se află în comă, iar medicii îi dau puţine şanse de supravieţuire.

,,Bărbatul a suferit un traumatism cranian sever. A fost operat la scurt timp după ce a ajuns la noi iar acum se află, în stare comatoasă,stabil hmodinamic şi intubat şi ventilat mecanic. Starea lui de sănătate este gravă iar prognosticul este rezervat”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Slătineanul a căzut în noaptea de miercuri spre joi în apropierea blocului în care locuia, pe strada Textilistului şi s-a lovit la cap. A zăcut inconştient până dimineaţa, când a fost găsit de către un poliţist. Un echipaj SMURD al ISU Olt l-a transportat la Spitalul de Urgenţă Slatina, medicii de aici luând decizia de a-l transfera la Craiova ieri după-amiază, unde a fost operat.

Laurenţiu Gheroghe nu este singura victimă a gheţii sau zăpezii sau gheţii, de pe trotuarele din Slatina sau judeţ.

În ultimele trei zile, la Spitalul Judeţean s-au prezentat nu mai puţin de 61 de pacienţi cu fracturi căpătate în urma căzăturilor. Potrivit medicului Cornel Moisă, purtătorul de cuvânt al SJU, cele mai multe sunt fracturi ale mâinilor şi gambelor.

Responsabilitatea curăţirii trotuarelor din dreptul imobilelor revine proprietarilor sau administratorilor acestora. Neîndepărtarea zăpezii şi gheţii se sancţionează cu amendă. În ciuda acestei situaţii, niciun slătinean nu a fost sancţionat pentru că nu şi-a curăţit partea de trotuar ce-i revine.