„Scrisoare către un preşedinte pierdut”

273

Un român stabilit în SUA de mai bine de 16 ani, i-a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis prin care îl critică pentru vacanţele petrecute în afara României şi pentru faptul că nu s-a ţinut de promisiunile făcute după câştigarea mandatului.

„Vă scriu aceste rânduri, care sunt în ultimă instanţă un ultim apel la bunăvoinţă, cu mare tristeţe şi cu profundă speranţă să ne înşelăm. Numele meu este Sorin Roiban. Sunt specialist în domeniul IT, stabilit în Statele Unite din anul 1999. În Florida, aici, unde v-aţi petrecut vacanţa de iarnă, la soare. Vă scriu în numele meu, al familiei mele, cât şi al majorităţii sutelor de mii de români cu drept de vot stabiliţi în Statele Unite, integraţi şi apreciaţi în comunitate.

Invocăm această majoritate, Excelenţă, din considerentul că majoritatea am votat Klaus Iohannis preşedinte. Înţelegem că vă aflaţi la odihnă, într-o altă binemeritată vacanţă, din cele patru, după puţin mai mult de un an de mandat în care, pas cu pas, v-aţi recuperat România. În schimb, Excelenţă, ne-aţi pierdut pe noi”, scrie bărbatul în misiva intitulată „Scrisoare către un preşedinte pierdut„.

Românul este înverşunat de faptul că în urma scrutinului din toamnă, Diaspora va fi reprezentată de 2 senatori şi 4 deputaţi.
„La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la sută pentru Klaus Iohannis. Am fi ieşit la vot, cu siguranţă, mult mai mulţi, dacă am fi beneficiat de mai multe secţii de vot. În Florida, Excelenţă, suntem peste 30.000 de români. Am beneficiat de o singură secţie de vot. Cu siguranţă vă amintiţi ce ne-aţi promis, nouă şi tuturor celorlalţi români din Diaspora, după ce aţi fost declarat câştigător.

În pofida acelor promisiuni, vă informez, Excelentă, că românii din Diaspora vor fi reprezentaţi în legislativul ce va rezulta în urma scrutinului din toamnă de 2 senatori şi 4 deputaţi. Mai bine zis, tot de 2 senatori şi 4 deputaţi. Comparativ, vă informăm, Excelenţă, că judeţul Sibiu, unde vă mai sunt casele nepierdute în instanţă, va fi reprezentat de 3 senatori şi 6 deputaţi”, a mai scris românul către preşedinte.