Refugiaţii au creat groază într-un mare oraş din Germania

130

Aproximativ 1.000 de bărbaţi au comis zeci de agresiuni sexuale în ajunul Anului Nou în Koln. Autorităţile germane au fost luate pe nepregătite de valul de infracţiuni ce s-a petrecut în principala piaţă a oraşului.

Poliţia din Koln a răspuns luni, mâniei publice generate de atacuri şi a explicat că este vorba despre „o complet nouă dimensiune a infracţionalităţii”, scrie Deutsche Welle.
Au fost depuse la poliţie aproximativ 60 de plângeri, inclusiv una care reclamă un viol, de către femei care susţin că au fost molestate de o mulţime de bărbaţi adunaţi în piaţa din Koln, aflată între gară şi catedrală. Autorităţile se aşteaptă ca în zilele următoare să fie depuse mai multe plângeri.
Poliţia din Koln a arestat în cursul dimineţii de 1 ianuarie mai multe persoane acuzate de furturi mărunte şi încearcă acum să determine dacă acestea fac parte din respectivele grupuri.
Şeful poliţiei locale, Wolfgang Albers, a explicat că mulţimea de bărbaţi era compusă din aproximativ 1.000 de persoane băute care păreau a fi „arabi sau nord-africani”. Incidentele reprezintă „o situaţie intolerabilă” pentru Koln şi departamentul său a alcătuit deja o echipă care să gestioneze problema, a afirmat acesta.

Primarul Henriette Reker a convocat o întâlnire de urgenţă inclusiv cu poliţia locală şi federală, marţi, pentru că „nu putem tolera această situaţie de ilegalitate”. Reker a declarat că acţiunile bărbaţilor sunt „monstruoase”.